Client:City of Vincent

Construction Period: Feb 2014 – Aug 2014

Total Value: 

Advanteering was awarded a contract to undertake redevelopment of the Oxford St Reserve.

Client: City of Vincent

Construction Period: January – July 2014

Total Value: $1.5 Million

The scope of the work included:

  • Demolition of the existing park facilities;
  • Liaising with the neighbouring business and stakeholders to reduce the Project’s impact on the daily operations of the community;
  • Installation of new drainage items including soak wells, grated spoon drain, stainless steel ACO feature drain, subsoil drain and gully drain;
  • Design and Construction of various straight and curved retaining walls from bricks recycled from the demolition phase;
  • General earthworks including backfilling behind retaining walls of elevated turf beds;
  • Installation of minor asphalt sections to pedestrian crossover and car park extension;
  • Design and construction of a laser cut galvanised playground fence, with provisions for gates and footings;
  • Supply, Import and compact self-consolidating gravel to an area of approx. 200m2 gravel for a bocce court;
  • Supply and Installation of park furniture i.e.; ping pong table, bins, tables etc;
  • Supply and Erection of light poles throughout the park which were integrated into the existing YMCA and car park lighting system;
  • Supply and Installation of granite capping stones on to all retaining walls;
  • Supply and lay of locally sourced granite paving;
  • Planting of all softscapes throughout park including turf areas and garden beds;
  • Reticulation system installed to all softscaped areas to run off the existing bore water system including a rain sensor and new controller;
  • Design and construct of an aluminium shade structure, including the incorporation of all relevant lighting requirements into the build;
  • Supply and laying of approx. 1100m2 of exposed aggregate concrete paving;
  • Concrete kerbing;
  • Supply and Installation of 15,000 stainless steel tactile indicator studs; and
  • Reinstatement of linemarking and signage as required.

 

The redevelopment’s central location required the development and implementation of a traffic and pedestrian management plan which allowed work to proceed, without incident, in-concert with the various business owners and community representatives in the area. The project was completed on time and within budget